„De ce” Inclinarea / Canting-ul este necesar?

Instructor de ski Poiana Brasov tehnica carving

NOTĂ: Unghiurile din următoarele diagrame sunt exagerate în scopul descrierii diferențelor de geometrie. Unghiurile reale ale bocancilor de schi sunt de obicei de 3 grade sau mai puțin. De ce Inclinarea / Canting-ul este necesar ?

Vedere din spatele piciorului în poziție neutră
(Figura 1)

Figura 1 – Poziție neutră

Daca tehnicianul in boot fitting iti spune ca trebuie verificata pozitia de inclinare, angulatia bocancului de schi , acest fapt iti va fi de mare folos in practicarea schiului.

Iata de ce Inclinarea / Canting-ul este necesar ?

Nu ar trebui să fie o surpriză să ne dăm seama că nu toate corpurile umane sunt optime pentru schiul pe zăpadă. Mulți dintre noi sunt formați în așa fel încât geometria șoldurilor, picioarelor sau gleznelor ne împiedică capacitatea de a ne îmbunătăți tehnica de schiat.

În mod ideal, atunci când un schior stă într-o poziție neutră, cu greutatea corporală centrată peste picioare, greutatea lor trebuie să fie distribuită uniform pe talpa fiecărui picior. Pe zăpadă, acest lucru înseamnă că pot aseza cu ușurință schiul pe oricare latura (cant ) . Prin mișcări minuscule și simetrice ale genunchiului, aplică instantaneu presiune pentru a tăia sau regla un viraj sau pentru a controla derapajul. (Figura 1)

Dar pentru mulți dintre noi, nu este chiar așa. Când încercăm să stăm într-o poziție neutră, mai mult din greutatea noastră este concentrat pe marginea interioară sau exterioară a picioarelor noastre, din cauza modului în care corpul nostru este modelat. Putem avea această problemă cu un picior sau chiar cu ambele picioare, iar dezechilibrul distribuției greutății poate merge în orice sens – spre interiorul sau exteriorul piciorului. Pe zăpadă, suntem dezavantajați, deoarece schiul nostru este în mod natural înclinat, cu o margine adâncită în zăpadă în poziția noastră presupusă „neutră”. Deci, este greu să derapezi schiul și trebuie să deplasăm genunchiul la o distanță mai mare spre „partea înaltă” pentru a compensa. (Figura 2)

(Figura 2)
online booking ski school . ski instructor, ski rental gear
Te poți verifica singur.

Figura 2 – Compensarea mișcării genunchiului

Stați pe o suprafață moale, cum ar fi un covor adânc sau o pernă de cauciuc spumant. Uită-te drept înainte și încearcă să asumi o poziție echilibrată și uniformă, cu picioarele despărțite confortabil. Fără a vă mișca corpul inferior, aruncați o privire în jos la picioare. Dacă unul sau ambele picioare tind să se întoarcă spre interior sau spre exterior în timp ce încercați să stați într-o poziție neutră și echilibrată, vorbim despre TINE! Verificarea marginilor interioare sau exterioare ale pantofilor poate fi un alt indiciu.

Când stai pe zăpadă o margine a schiului este apăsată mai adânc în zăpadă decât cealaltă margine a schiului. Pe măsură ce ați învățat să schiați, este posibil să fi învățat să compensați problema într-o oarecare măsură. Dar această nevoie de a compensa întotdeauna vă va împiedica schiul și vă va împiedica să deveniți un schior mai bun până când nu veți remedia cauza principală.

Există diferite soluții, în funcție de gravitatea problemei. Mijloacele de corecție includ ajustarea alinierii bocancului cu piciorul inferior și / sau blocarea unei pene undeva în cadrul conexiunii picior-schi. Pană acționează pentru a strânge și a alinia centrul genunchiului peste centrul cizmei (liniile roșii și verzi din Figura 3) și astfel compensează problemele geometrice mai mari.

În general, termenul „înclinare” se referă la procesul de ajustare a unghiului prin care bocancul interacționează cu schiul. Penele de ajustare vin în diferite grade de unghi, pentru a corecta pozitia piciorului.

(Figura 3)
Figura 3 – Compensarea formei prin adaugarea unei pană

Inclinarea corectă a bocancilor de schi permite ambelor schiuri să fie moale sau doar ușor presate spre interior atunci când stați într-o poziție echilibrată și neutră pe zăpadă. După câteva minute pe zăpadă cu echipamentul nou înclinat, descoperiți că orice parte slabă a dispărut, virarea devine mai ușoară, iar noua dvs. poziție solidă de schi plat vă oferă o platformă solidă pe care să construiți abilități mai avansate.

Așadar, dacă v-ați săturat să credeți că pur și simplu nu puteți ajunge la nivelul următor în schi,sa va imbunatatiti tehnica de ski, faceți-vă teste pentru inclinare / canting de către experții de la magazinul local de schi din Poiana Brasov. Dacă aveți nevoie de înclinare, repararea echipamentului dvs. va face o mare diferență asupra tehnici dumneavoastra de schi. Și cu cât este mai mare gradul de înclinare de care aveți nevoie, cu atât diferența va fi mai mare!

Toate acestea sunt destul de simple. Provocarea constă în modul de realizare a reglajelor și în locul conexiunii picior-schi pentru a pune orice pene necesare în echipamentul dvs. particular.

online booking ski school . ski instructor, ski rental gear

R&J Ski Center Poiana Brasov – Romania

Boot Fitting Poiana Brasov
Ski Service Poiana Brasov
Inchirieri ski si snowboard
Scoala ski si snowboard

Call Now Button