Poiana Brașov – obiective turistice, atracții si activități

Ski & Snowboard Poiana Brasov | Ski School Poiana Brasov | Scoala de schi si snowboard | R&J Ski School

Poiana Brașov este cea mai moderna si cunoscută stațiune montană din Romania , situata in centrul tarii și destinatia preferata a iubitorilor sporturilor de vara si de iarna. Descoperă principalele obiective turistice, atractii si activitati la care poti lua parte in statiunea Poiana Brașov.

Poiana Brașov, amplasată în încântătorii Munți Carpați ai României, este paradisul pasionaților de schi. Cu pârtii de schi de talie mondială, peisaje alpine uluitoare și o stațiune fermecătoare,

Poiana Brașov a devenit o destinație îndrăgită pentru pasionații de sporturi de iarnă din întreaga lume. Cu o varietate de trasee de schi pentru toate nivelurile de calificare, facilități de ultimă generație și o scenă vibrantă après-ski, această bijuterie românească oferă o experiență de schi de neuitat atât pentru începători, cât și pentru sportivii experimentați.

Poiana Brașov – obiective turistice, atracții si activități

Poiana Brașov

Poiana Brașov se află la o altitudine de 1.020 m, la baza Masivului Postăvarul, renumit atat pentru partiile de ski in timpul iernii, cat si pentru traseele de bicicleta deschise in timpul verii.

Poiana Brașov a fost atestată documentar încă din anul 1427, ca fiind o zonă destinată oieritului. De schiori a fost descoperita in anul 1895, data la care au urcat pentru prima data pe maiestuosul masiv Postavarul.

Între 2 aprilie 1881 şi 7 octombrie 1883, în Masivul Postăvarul, numit în germană Schuler (elev), s-a construit Schulerhütte – Cabana Schuler – cel mai vechi adăpost montan în funcţiune din România. Elevii Liceului Johannes Honterus, înfiinţat în 1541, obişnuiau să vină aici în excursii, în luna august a fiecărui an, unde se distrau şi organizau diferite jocuri. Acest obicei a durat aproape 200 de ani, până în 1716, astfel că s-ar putea spune că elevii liceului braşovean au fost primii turişti care vizitau Poiana Braşov.

Poiana Brasov partia de ski Ruia
Poiana Brasov Romania
Prima construcție in Poiana Brasov

S-a făcut în anul 1904, iar in 1906 Poiana Brasov a fost declarata statiune de schi si este anul in care s-a organizat si primul concurs de schi din Romania.

In 1951, cu ocazia desfășurării Jocurilor Internaționale de Iarnă a Studenților, în localitate s-a dat drumul primului telescaun, care unea Poiana Brașov de Postăvarul și care avea o lungime de aproximativ 2150 de metri. În anii următori, stațiunea Poiana Brașov a cunoscut o dezvoltare rapidă, au apărut locații noi și moderne, crescând gradul de confort și satisfacție a turiștilor, ce aleg această locație în toate anotimpurile. S-au construit hoteluri și pensiuni, cabane turistice, o biserică, patinoar, o mini grădină zoologică (in incinta restaurantului Ursul, care a fost deschisa pana la sfarsitul anilor 1990) , piscină, terenuri de sport, săli de gimnastică, pârtii dotate cu instalații de zăpadă artificială și nocturna.


Accesul spre Poiana brasov

Accesul în Poiana Brasov se poate face atât din orașul Brașov, care se afla la 12 km distanta, cât și din Râșnov, 9 km distanta. Pentru cei care nu merg cu mașina personală, autobuzul cu numărul 20 face legătură intre Brașov și Poiana Brașov. Autobuzul pleacă din stația Livada Pștei spre parcarea mare din stațiune, din 30 în 30 de minute , în fiecare zi, după un orar afișat în cele două stații. Timpul de parcurs este de aproximativ 20-25 de minute.

Livada Postei Brasov

Stațiunea Poiana Brașov, denumită și Poiana Soarelui, este situată la altitudinea de 1030 de metri și este înconjurată de cele 4 masive muntoase: Postăvarul (1799 de metri), Piatra Craiului (2238 de metri), Bucegi (2505 metri) și Piatra Mare (1848 de metri).

Stațiunea Poiana Brașov este km zero pentru plecarea in drumețiile montane și este cea mai dezvoltata zona pentru practicarea sporturilor de iarna din Romania. Șederea aici este benefică sănătății, datorită climatului montan blând, cu o temperatură medie anuală de 5°C (20°C vara și -5°C iarna) și pentru factorii naturali de cură: aerul curat și ozonat, fără praf și alergeni; atmosfera puternic ionizată; presiunea atmosferică scăzută. O vacanță în Poiana Brașov poate fi benefică pentru tratarea unor afecțiuni, precum: nevroze astenice; surmenaj psihic și intelectual; anemii secundare; boli endocrine; boli ale aparatului respirator.

Partii de ski si snowboard din Poiana Brasov

Stațiunea este celebră datorită partiilor sale de schi, aici se pot practica in conditii excelente schiul si snowboardingul, unde exista partii de la incepători la avansați,dar si partii pe care se pot tine concursurile de schi, chiar si pentru un nivel international.

Pante perfect îngrijite și teren variat:

Stațiunea de schi Poiana Brașov este renumită pentru pârtiile sale bine întreținute și condițiile excelente de zăpadă pe tot parcursul sezonului de iarnă. Stațiunea oferă o gamă largă de trasee, de la pante blânde, potrivite pentru începători, până la alergări provocatoare pentru schiorii mai avansați.

Cu peste 24 de kilometri de pârtii de schi, vizitatorii pot explora un teren divers, care satisface toate preferințele. Pentru începători și familii, stațiunea pune la dispoziție zone de învățare dedicate și școli de schi cu instructori experimentați care oferă îndrumări personalizate.

Schiorii începători se pot simți încrezători pe măsură ce dobândesc încredere și abilități pe pantele blânde, progresând treptat către trasee mai intermediare. Schiorii de nivel mediu și avansați pot face curse palpitante care traversează păduri pitorești, oferind vederi uimitoare ale munților din jur.

Traseele provocatoare de diamant negru ale stațiunii, cum ar fi Lupului și Kanzel, oferă coborâri entuziasmante și oportunități interesante pentru schiorii experimentați de a-și testa abilitățile.

Poiana Brasov partii de ski si snowboard

Sigur că o tura de schi sau snowboarding nu e completă fără o oprire la Cabana Postăvarul. Pe lângă faptul că poți să te încălzești cu băuturi calde, sa gusti din renumitul salam de biscuiti, acest loc deosebit este panorama extraordinară pe care o oferă asupra stațiunii.

Cele mai importante partii de ski din statiune sunt:
 • Sulinar – 2500 m;
 • Kanzel – 350 m; Ruia – 535 m;
 • Sub teleferic – 2200 m;
 • Drumul Rosu – 4752 m;
 • Bradul – 465 m,
 • Slalom Poiana – 575 m;
 • Stadion – 325 m;
 • Lupului – 3266 m;
Centre de schi si snowboard din Poiana Brasov
Scoala de ski si snowboard R&J Poiana Brasov
Scoala de Ski si Snowboard R&J Poiana Brasov

In Poiana Brasov se afla mai multe centre ski , centre de inchiriere a echipamentelor de ski, snowboard si sanii, precum si mai multe scoli de schi cu instructori calificati la nivel national si international. Poiana Brasov ofera partii de schi cu diferite grade de dificultate, care sunt excelente pentru lectiile de schi si snowboarding de la incepatori pana la cei avansati care doresc o corectare a tehnicii lor de schi.

Poiana Brașov oferă facilități de top pentru a asigura o experiență de schi fără probleme.

Stațiunea este dotată cu telescaune și telegondole moderne, oferind acces rapid și eficient la pârtii. Teleschiurile sunt concepute pentru a găzdui schiorii de toate nivelurile, permițându-le să exploreze stațiunea în propriul ritm.

Închirierea echipamentului de schi este convenabilă și fără probleme, cu mai multe magazine de închiriere care oferă o selecție largă de echipamente de înaltă calitate.

Indiferent dacă aveți nevoie de schiuri, snowboard-uri, clăpari sau căști, serviciile de închiriere din Poiana Brașov asigură accesul vizitatorilor la cele mai noi echipamente, făcând experiența lor de schi sigură și plăcută.

Inchirieri ski & snowboard Poiana Brasov la R&J Scoala Ski
Inchirieri ski & snowboard Poiana Brasov


Transportul pe cablu in Poiana Brașov

Transportul pe cablu din Poiana Brașov are program zilnic între 09:00-16:00. Pe parcursul sezonului de iarna funcționează urmatoarele instalații: Telecabina Capra Neagră, Telecabina Kanzel, Telegondola Postăvarul Expres, 2 Telescaune, 5 Teleschiuri. In extrasezon functioneaza alternativ una dintre cele 3 instalatii: Telecabina Capra Neagră, Telecabina Kanzel, Telegondola Postăvarul Expres.

Poiana Brasov partia de ski Ruia
Preturi cartele la transportul pe cablu pentru sezonul 2020- 2021
TIP CARTELAADULŢICOPII 6 – 12 ANI
TELECABINE
URCARE SIMPLĂ25 LEI12 LEI
URCARE ŞI COBORÂRE35 LEI20 LEI
COBORÂRE25 LEI12 LEI
TELECABINE, TELEGONDOLĂ, TELESCAUNE ŞI TELESCHIURI
10 puncte45 LEI25 LEI
20 puncte80 LEI40 LEI
30 puncte115 LEI60 LEI
60 puncte200 LEI105 LEI
80 puncte230 LEI135 LEI
120 puncte330 LEI180 LEI
240 puncte570 LEI300 LEI
ABONAMENTE
De la ora 1100120 LEI70 LEI
De la ora 130090 LEI50 LEI
De la ora 140065 LEI40 LEI
4 ore (din momentul cumpararii)110 LEI65 LEI
1 zi150 LEI85 LEI
2 zile240 LEI130 LEI
3 zile340 LEI180 LEI
4 zile420 LEI220 LEI
5 zile500 LEI260 LEI
6 zile570 LEI300 LEI
10 zile din sezon (consecutive sau nu)1.050 LEI650 LEI
20 de ore din sezon (timp minim 1 h )500 LEI260 LEI

Restaurante din Statiune

După o zi petrecută pe pârtii, Poiana Brașov oferă o scenă vibrantă après-ski pentru a vă relaxa și a sărbători bucuriile sporturilor de iarnă.

Orașul se mândrește cu o varietate de restaurante confortabile, cafenele și baruri unde schiorii se pot relaxa, se pot răsfăța cu bucătăria românească copioasă și pot savura un vin fiert fierbinte sau o tuică tradițională.

Cazările din Poiana Brașov răspund tuturor preferințelor și bugetului. De la stațiuni de schi luxoase la pensiuni și cabane confortabile, vizitatorii au o gamă largă de opțiuni din care să aleagă. Multe unități de cazare sunt situate convenabil în apropierea pârtiilor de schi, permițând schiorilor să se bucure de confortul accesului la pârtiile de schi.

Ele sunt amplasate în apropierea hotelurilor și te fac să simți din plin spiritul gastronomic românesc. Cele mai multe au specific tradițional romanesc, unele dintre ele sunt restaurante vânătorești, iar câteva oferă chiar și program folcloric.

Dacă vrei să te răsfeți cu preparate internaționale gourmet, atunci e bine să știi că și gusturile tale vor fi satisfăcute la restaurantele din stațiune.

restaurante cu specific romanesc in poiana brasov
Restaurante cu Specific Romanesc in Poiana Brasov
Centrul de Agrement și Divertisment indoor si outdoor

Deschis in anul 2017, Centrul de Agrement din Poiana Brașov dispune de un interior de aproximativ 5.200 mp. Activitățile pe care ți le oferă sunt diverse:

 • un club de bowling de 180 de persoane,
 • unul de biliard, o zonă de minigolf,
 • o sală de escaladat
 • sală cu jocuri electrice și electronice.
Motive de vacanta in Poiana Brasov centru de agrement Poiana Brasov
Echitatie

În stațiune există doua centre de echitație. Ambele oferă și cazare în spatiile proprii, posibilitatea de a lua masa în restaurantele lor și organizează chiar și evenimente. Fiecare centru are si instructor de calarie. Aici te poți bucura nu doar de calarit, ci și de o plimbare cu sania trasa de cai sau cu sareta.

centru-de-echitatie-poiana-brasov-motive-petru-o-vacanta-de-vis-in-poiana-brasov
ATV sau Snowmobile

Dacă optezi pentru unul din cele două vehicule, cu siguranță vei avea parte de o plimbare plăcută pe traseele amenajate din stațiune. ATV-ul este un mijloc rapid de a vizita întreaga stațiune, iar snowmobile-ul o soluție ingenioasă de a te plimba în mijlocul naturii in timpul iernii.

ATV sau Snowmobile in Poiana Mica , motive de o vacanta de vis atat iarna cat si vara

Va asteptam cu drag in frumoasa statiune de schi din Romania !

online booking ski school . ski instructor, ski rental gear
Rezervari – Scoala ski – Inchirieri Ski – Ski Service – Boot Fitting – Poiana Brasov
Call Now Button